immobiliser

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Rybka, Sebu$

Wiadomość
Autor
waldik782
Bywalec
Posty: 112
Rejestracja: ndz lis 22, 2009 10:55
Lokalizacja: Polska
Model:

immobiliser

#1 Post autor: waldik782 » śr lut 17, 2010 16:34

Witram panow serdecznie!!!Mam problem tego typu ze zachcialo mi sie kluczyka typu "scyzoryk"i oczywiscie szlo dobrze do momentu przelozenia tej kosteczki od immo.Po przelozeniu jej (troche to trwalo) nie moge odpalic samochodu tak jak immo by sie nie rozlanczal.Malo tego po wlozeniu go do starego kluczka Zoska tez nie chce "gadac"Trzeba go jakos programowac albo cos?????pomozcie!!!

Male sprostowanie ,teraz odpala ale na chwile i gasnie i zaswieca sie kontrolka od komputera :cry: :cry:

-------- scalone...

No szkoda ze nikt nie moze mi pomoc..... :( :(


1. troszke cierpliwości kolego.... 2. posty edytujemy a nie piszemy jeden pod drugim /Dejna
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2010 07:37 przez waldik782, łącznie zmieniany 1 raz.

dejna

#2 Post autor: dejna » pt lut 19, 2010 07:42

głównie jest coś takiego, że przy wymianie baterii jest tylko kilka sekund na włożenie nowej bo wszystkie "ustawienia" giną i trzeba wszystko programować od nowa... jak np. domykanie szyb z kluczyka możesz sam ustawić to z immo to już chyba w aso... ale nie jestem do końca pewien choć lata mi gdzieś po głowie podobny problem, który już był poruszany... możesz poszukać na forum dokładniej to może coś sie uda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”