Opel Zafira Klub Polska Strona Główna Opel Zafira Klub Polska
Forum dla Użytkowników Opla Zafiry

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z pierwszym odpaleniem auta - przyczyny i naprawa
Autor Wiadomość
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 11:12   

koledzy jaki jest koszt założenia takiego chipu? czy chodzi o coś takiego : http://moto.allegro.pl/ch...1271189024.html
 
 
TUX 
Mieszkaniec
opozycjonista :P


Auto: Zafira A 2.0 DI, Vectra B
Imię: Tux
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sie 2009
Skąd: Łódź koło Kolumny :)
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 11:44   

tak to to
koszt - zalezy - jedziesz do autoelektryka i 40-50zł tracisz
albo sam zakladasz
_________________
- pozdro Tux
 
 
lufa23 
Świeżak
lufa23


Auto: 2.0DI 2000r. Elegance
Dołączył: 18 Maj 2010
Skąd: Kraśnik
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 11:50   

[ Dodano: Nie Paź 24, 2010 12:52 ]
"dwukrotne grzanie", "czas grzania za krótki"...
to ile wg Was trzeba grzać? 10-15 minut???
 
 
radziko 
Bywalec
radziko

Auto: Zafira 2.0 DI 16V X20DTL ELEGANCE
Imię: Radek
Dołączył: 22 Wrz 2010
Skąd: Suwałki
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 12:23   

nie zwracaj uwagi na czas palenia się kontrolki ja sprawdzałem u siebie i kontrolka gasła po 3 sekundach a napięcie do świec dochodzi przez 13 sekund. Przetestuj to i odczekaj jeszcze po zgaśnięciu kontrolki
 
 
cebu 
Debiutant

Auto: ope zafira dtl 2.0
Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: poznan
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 14:03   

Wlasnie chcę zamontować ten chip , ale jest problem z zasilaniem ,czy ktoś wie skąd wziąść zasilanie po przekręceniu kluczyka
 
 
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 15:39   

cebu napisał/a:
Wlasnie chcę zamontować ten chip , ale jest problem z zasilaniem ,czy ktoś wie skąd wziąść zasilanie po przekręceniu kluczyka

myślę że w instrukcji na pewno będzie skąd wziąć zasilanie.
 
 
cebu 
Debiutant

Auto: ope zafira dtl 2.0
Dołączył: 30 Maj 2010
Skąd: poznan
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 17:51   

W instrukcji jest napisane ze nalezy podpiac się do sterownika ale nie wiem gdzie się on znajduje
 
 
radziko 
Bywalec
radziko

Auto: Zafira 2.0 DI 16V X20DTL ELEGANCE
Imię: Radek
Dołączył: 22 Wrz 2010
Skąd: Suwałki
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 21:53   

Wczoraj odebrałem swoją Zośkę od majstra wymienił świece no i na razie jest ok pali od pierwszego strzała. Zobaczę jeszcze jak spadnie temperatura, mam nadzieję ze będzie ok.
 
 
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 13:26   

TUX napisał/a:
ja mam chip założony rok temu
grzałki swiecą od 3 - 5 s - oczywiście tylko jak jest zimno
Sajmon28 napisał/a:
z rozruchem ciepłego silnika

hmm - ciepły to mi zawsze pieknie palił - jak był zimny nie palił - założyłem chipa - pięknie palił - cóź decyzja należy do Ciebie


A czy po założeniu tego chipa wskazanie MID-a masz poprawne (średnie, chwilowe spalanie, ilość spalonej ropy) ??
 
 
TUX 
Mieszkaniec
opozycjonista :P


Auto: Zafira A 2.0 DI, Vectra B
Imię: Tux
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Sie 2009
Skąd: Łódź koło Kolumny :)
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 15:16   

na szczęście tych danych autko mi nie prezentuje :)
wg wyliczen spalanie w normie :)
_________________
- pozdro Tux
 
 
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 15:16   

TUX napisał/a:
na szczęście tych danych autko mi nie prezentuje :)
wg wyliczen spalanie w normie :)


Właśnie mi chodzi o wskazania MID-a. Może ktoś się wypowie kto ma tego chipa i MID-a na pokładzie. :piwo:

Ja mam zainstalowany jakiś przekaźnik Mercedesa który powoduje oszukanie wskazań czujnika temperatury (tak twierdzi elektryk od Techa) i to jest powodem zawyżonych wskazań MID-a :/
 
 
rafi 
Przeglądacz

Auto: zafira2.0dtl 2000r
Dołączył: 30 Cze 2009
Skąd: Lubicz/toruń
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 17:15   

Mam założonego hipa ponad rok i jest ok , zależy jaki masz, ja mam z czterema kabelkami +,- i dwa takiego samego koloru u mnie nioebieskie. Montujesz to tak przecinasz jeden kabelek od czujki temperatury obojętnie jaki i wpinasz te niebieskie w obwód , - do masy, a + wpiołem pod kostke w filtrze paliwa tam jest napięcie po włączeniu stacyjki powodzenia. :lol:
 
 
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 19:11   

A czy ktoś używał tego chipa : http://allegro.pl/chip-tu...1293907130.html ??
 
 
radziko 
Bywalec
radziko

Auto: Zafira 2.0 DI 16V X20DTL ELEGANCE
Imię: Radek
Dołączył: 22 Wrz 2010
Skąd: Suwałki
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 22:09   

Nic nie słyszałem o czymś takim. Może to być również czasówka do podgrzewania świec a gość jedynie tak pisze. Ciekawe co ma w środku.
 
 
tolus
[Usunięty]

Wysłany: Nie Paź 31, 2010 16:05   

nie potrzeba zadnego chipa - jesli masz swiece zarowe ok, paliwo nie cofa sie do baku i akumulator wyciska conajmniej 200A (najmniejszy 72Ah) na rozruchu - to przy pierwszym odpalaniu poczekaj az zniknie kontrolka grzania swiec, napis insp na obrotomierzu i policz do 5 ;) odpali na strzala ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group