Opel Zafira Klub Polska Strona Główna Opel Zafira Klub Polska
Forum dla Użytkowników Opla Zafiry

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kody błędów
Autor Wiadomość
pikus

Auto: zaira 1.9CDTI 150 KM
Imię: pikus
Dołączył: 24 Sie 2013
Skąd: slask
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 05:58   

Witam.Wczoraj odczytałem w swojej zafirze 1.9 CDTI 150 KM błąd o numerze 227911,czy ktoś wie co on oznacza :| .Dzięki
 
 
Harry200 
Zafiromaniak

Auto: Zafira
Imię: Henryk
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 15 Sty 2009
Skąd: Raszyn
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 06:47   

P2279, czyli nieszczelność w układzie wlotowym powietrza.Sprawdż wszystkie przewody dolotowe, nieraz ten bład wywala jak przepływka zafałszowuje wyniki, następna sprawa to czy EGR się domyka ,jeżeli nie to tez może ten bład wywalać..
 
 
miodzik 
Zafiromaniak
Marcin


Auto: Zafira A 2.0 DTi 2004
Imię: Marcin
Model: ZA
Typ silnika: Y20DTH
Pomógł: 130 razy
Dołączył: 23 Lut 2013
Skąd: Świdwin ZSD
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 11:53   

P0703. Zafira A, skrzynia manualna, światła stopu działają prawidłowo..

Czego jeszcze poszukać?
_________________
moja Zafira

It's nice to be important but more important is to be nice
 
 
Rybka 
Zafiromaniak


Auto: ZAFIRA
Imię: ROBERT
Model: Zafira A
Typ silnika: Y20DTH "DTI"
Pomógł: 62 razy
Dołączył: 11 Lut 2012
Skąd: Wólka Ogryzkowa[RPZ]
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 12:05   

miodzik napisał/a:
P0703. Zafira A, skrzynia manualna, światła stopu działają prawidłowo..

Czego jeszcze poszukać?

P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych C-11
P0703 Nieprawidłowy sygnał obwodu włącznika świateł hamulcowych (Zapłon Zał) C-11
Nic nie szukac tylko zmienić włącznik stopu.
Jest on dwu-obwodowy.
U ciebie jeden obwód działa, czyli od świateł stopu, a drugi obwód widocznie coś nawalił.
Sprawdz może najpierw kostkę od włącznika, poczyść - może pomoże.
Jeśli masz tempomat to włącz go jadąc i naciśnij na stop - zobacz czy rozłączy się tempomat.
_________________


MOJA ZAFIRA
 
 
sajmer 
Przeglądacz

Auto: Zafira Family Active 1.8 140KM 2013
Imię: Paweł
Model: FAMILY (ZB)
Typ silnika: A18XER
Dołączył: 29 Gru 2011
Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 14:24   

Witam
Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613 , błąd już był kasowany w serwisie ze 3 razy jednak po jakimś czasie się pojawia. Objawy - czasami wkładam kluczyk do stacyjki , przekręcam w pozycję zapłon i nie zapalają się kontroli dopiero po jakimś czasie - wtedy już wiem , że nie odpali i faktycznie brak reakcji na przekręcenie kluczyka , trzeba wyjąć kluczyk włożyć i wtedy jest OK. Sytuacja ta generuje oczywiście z automatu błąd i nie gaśnie kontrolka kluczyka z samochodzikiem po przekręceniu zapłonu - dopiero po uruchomieniu gaśnie.
Czy macie jakieś pomysły co to może być ? W serwisie wgrali jakiś najnowszy SOFT ale nic to nie pomogło , oni nie wiedzą co to jest chcą żebym im zostawił samochód i będą szukać ale nie bardzo mi się to uśmiecha - nie mam do nich zaufania.
 
 
Rybka 
Zafiromaniak


Auto: ZAFIRA
Imię: ROBERT
Model: Zafira A
Typ silnika: Y20DTH "DTI"
Pomógł: 62 razy
Dołączył: 11 Lut 2012
Skąd: Wólka Ogryzkowa[RPZ]
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 15:24   

sajmer napisał/a:
Ja w nowej Zafirze mam od nowości błąd P1613

P1613 Brak lub nieprawidłowy sygnał blokady rozruchu Blokada Rozruchu C-05
Mi to wygląda na problem ze stacyjką, a dokładniej to w środku stacyjki kluczyk po przekręceniu nie przełącza napięcia.
Może stacyjka po przekręeniu nie podaje napięcia na styk "W" :mysli:
Ale to tylko hipoteza - mogę się mylić
_________________


MOJA ZAFIRA
 
 
sajmer 
Przeglądacz

Auto: Zafira Family Active 1.8 140KM 2013
Imię: Paweł
Model: FAMILY (ZB)
Typ silnika: A18XER
Dołączył: 29 Gru 2011
Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Wysłany: Sro Sie 28, 2013 13:25   

Witam ponownie
Odezwali się z DIXI Raszyn do mnie - zamawiają nowy moduł CIM do mojego auta , zobaczymy czy po wymianie będzie lepiej.
Pozdro
 
 
ADAMO_16 
Bywalec


Auto: Zafira B 1.9 Z19DT
Imię: ADAM
Dołączył: 12 Sty 2009
Skąd: TYCHY
Wysłany: Sro Wrz 04, 2013 15:57   

0175 Mieszanka za bogata dla pełnych obciążeń (rząd cylindrów 2) Powiedzcie koledzy co generuje taki błąd? Miałem problem z samochodem, był błąd 0252, auto kopciło ale przeszło i wszystko do normy wróciło ( wlałem srodki do czyszczenia układu zasilania i chyba to pomogło). Błąd wyskoczył, ale normalnie jezdzi furka. Jakieś zaległe błędy ;)
_________________
UNIDEN 520XL + SIRIO AS-100 oraz AFRICA TWIN RD07
 
 
norbi2004 
Świeżak


Auto: Zafira B 1.9
Imię: Norbert
Dołączył: 04 Mar 2013
Skąd: Wołomin
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 19:23   

Witam po wciśnięciu pedału hamulca i gazu i po przekręceniu kluczyka wyskoczyły mi cyfry
227911 i 190158 mam problem z wyłączającą się turbiną podczas jazdy i świecącym kluczykiem jakby dało rozkodować te liczby byłbym wdzięczny pozdrawiam
 
 
Bodek 
Zafiromaniak
Bodek


Auto: Zafira
Imię: Bodek
Model: ZB
Typ silnika: Z19DT
Pomógł: 203 razy
Dołączył: 17 Paź 2010
Skąd: Polska B
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 19:29   

norbi2004 napisał/a:
Witam po wciśnięciu pedału hamulca i gazu i po przekręceniu kluczyka wyskoczyły mi cyfry
227911 i 190158 mam problem z wyłączającą się turbiną podczas jazdy i świecącym kluczykiem jakby dało rozkodować te liczby byłbym wdzięczny pozdrawiam


egr, układ dolotowy, czujnik dpf - poszukaj na forum - są informacje co z tym zrobić ;)
_________________
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

 
 
Rybka 
Zafiromaniak


Auto: ZAFIRA
Imię: ROBERT
Model: Zafira A
Typ silnika: Y20DTH "DTI"
Pomógł: 62 razy
Dołączył: 11 Lut 2012
Skąd: Wólka Ogryzkowa[RPZ]
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 19:31   

Błąd 2279 - http://www.zafiraklub.pl/...opic.php?t=1913
_________________


MOJA ZAFIRA
 
 
norbi2004 
Świeżak


Auto: Zafira B 1.9
Imię: Norbert
Dołączył: 04 Mar 2013
Skąd: Wołomin
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 20:12   

egr był czyszczony,układ dolotowy też turbina wyczyszczona 2 wężyki od podciśnienia wymienione a niewiedziałem jak z czytać te kody
 
 
Bodek 
Zafiromaniak
Bodek


Auto: Zafira
Imię: Bodek
Model: ZB
Typ silnika: Z19DT
Pomógł: 203 razy
Dołączył: 17 Paź 2010
Skąd: Polska B
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 20:25   

norbi2004 napisał/a:
egr był czyszczony,układ dolotowy też turbina wyczyszczona 2 wężyki od podciśnienia wymienione a niewiedziałem jak z czytać te kody


skasuj błędy interfejsem i zobaczysz co dalej
_________________
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

 
 
norbi2004 
Świeżak


Auto: Zafira B 1.9
Imię: Norbert
Dołączył: 04 Mar 2013
Skąd: Wołomin
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 20:30   

Właśnie były kasowane dzisiaj rano a sprawdzałem 2 godz temu
 
 
swek13 
swek13

Auto: Opel Zafira B 1,9
Imię: Sławek
Dołączył: 10 Wrz 2013
Skąd: Białystok
Wysłany: Nie Wrz 15, 2013 18:51   

U mnie pojawił się błąd 042A może ktoś wie co to oznacza
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group