Opel Zafira Klub Polska Strona Główna Opel Zafira Klub Polska
Forum dla Użytkowników Opla Zafiry

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BajBus
Nie Paź 04, 2009 18:15
Odczyt komputera pokladowyego zafira b
Autor Wiadomość
rysiaczek!vip 
Przeglądacz


Auto: była zafira B 2006, jest ?
Dołączył: 10 Lis 2009
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 10:40   

Dzięki Marki czytałem ten post ale jakoś nie zwróciłem na to uwagi, może jeszcze dzis sprawdze. Dzięki 8)
_________________
Pozdr rysiaczek!vip
Ostatnio zmieniony przez rysiaczek!vip Pon Lis 16, 2009 09:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rysiaczek!vip 
Przeglądacz


Auto: była zafira B 2006, jest ?
Dołączył: 10 Lis 2009
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 08:23   

No i sprawdzone. Panowie system gaz i hamulec do dechy i przekręcenie kluczyka na II działa. U mnie pokazuje błąd ECN (Error Code Number): 38008 - ktoś może wie co oznacza ?
_________________
Pozdr rysiaczek!vip
 
 
kicaj 
Zafiromaniak

Auto: Zafira B
Imię: kicaj
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Sty 2009
Skąd: byl HH jest B
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 08:53   

rysiaczek!vip napisał/a:
ktoś może wie co oznacza ?


tak, kazdy kto by choc troche uzyl szukajki oraz pomyslunku...
P0380
ale po co sie meczyc... moze mam jeszcze za ciebie naprawic auto i jeszcze za to ci dziekowac?
_________________


http://www.adac.de/infote...px?KFZID=210009
 
 
Anony Mous
Zafiromaniak


Auto: Zafira
Dołączył: 03 Wrz 2009
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 08:57   

W linku,który wcześniej podałem są opisy kodów usterek.Kod,który napisałeś czytamy jako 0380 czyli Usterka w układzie świec żarowych.I po co było tam grzebać? ;)
 
 
rysiaczek!vip 
Przeglądacz


Auto: była zafira B 2006, jest ?
Dołączył: 10 Lis 2009
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 08:59   

kicaj no dzieki bardzo, nie bulwersuj sie tak. Nie każdy jest fachowcem w każdej dziedzinie. Badam dopiero tematy i dziękuję serdecznie takim chętnym ludziom jak Ty co pomogą . Pozdrawiam i życze miłego dnia.
Marki czytałem ten post nie wiedziałem tylko jak go odczytać. Dzieki za info.


:oops: Teraz kumam poprostu nie zajarałem :lol:
_________________
Pozdr rysiaczek!vip
 
 
kicaj 
Zafiromaniak

Auto: Zafira B
Imię: kicaj
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Sty 2009
Skąd: byl HH jest B
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 09:40   

rysiaczek!vip napisał/a:
:oops: Teraz kumam poprostu nie zajarałem :lol:


no zeby to bylo przedostatni raz ;) :mrgreen:

powodzenia ze swieczkami ;)
_________________


http://www.adac.de/infote...px?KFZID=210009
 
 
Robert4884 
Bywalec


Auto: Zafira 1.9 CDTI 150KM
Dołączył: 06 Lis 2009
Skąd: ZMC
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 21:57   

Czy wie ktoś z Was co oznaczają pojawiające się jedynki w oknie Testmode CC:

Store: 00000100000001


Bus:: 00000000000040
tutaj zauważyłem że druga cyfra przy naciśnięciu pedału hamulca z zera zmienia się na cyfrę 4.
_________________
Szczęśliwy posiadacz zafry panacota od 2007
 
 
kicaj 
Zafiromaniak

Auto: Zafira B
Imię: kicaj
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Sty 2009
Skąd: byl HH jest B
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 22:48   

Robert4884 napisał/a:
Store: 00000100000001

napewno wyskoczyl ci brak/niski poziom plynu do spryskiwacza i zapewne poziom plynu chlodzacego w ostatnim czasie...
Cytat:
Bus:: 00000000000040

tez tak mam
_________________


http://www.adac.de/infote...px?KFZID=210009
 
 
franki 
Mieszkaniec


Auto: Zafira C 1.4 Turbo 120 KM
Imię: Michał
Model: ZC
Typ silnika: 1.4 turbo
Dołączył: 17 Sty 2010
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 21:30   

A da się wejść do TestMode mając BC z wyświetlaczem zakładkowym?
_________________
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
 
 
Lorry 
Zafiromaniak

Auto: ZB
Imię: Lorry
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 04 Lut 2009
Skąd: KR
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 22:26   

no pewnie że tak, kicaj ma takowego (CD70Navi) i to on jest forumowym ekspertem od Test Mode :D


I od paru innych rzeczy też... ;)
 
 
franki 
Mieszkaniec


Auto: Zafira C 1.4 Turbo 120 KM
Imię: Michał
Model: ZC
Typ silnika: 1.4 turbo
Dołączył: 17 Sty 2010
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 11:17   

Ale ja mam CD 30 (płyta wkładana u góry - były wersje z płytą wkładaną na dole - miałem taką w Astrze H).
W moim poprzednim CD30 naciskałem dłużej Settings , słychac było pik w głośnikach i mogłem przeglądac. W Zafirze próbowałem i nic... Muszę spróbowac jeszcze raz...
_________________
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
 
 
Lorry 
Zafiromaniak

Auto: ZB
Imię: Lorry
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 04 Lut 2009
Skąd: KR
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 14:02   

No ja mam też CD30 ale ekran mam nie zakładkowy. Przytrzymuję ok 6-10sek jest pik i wyświetla się normalnie ;)

Myślałem że zakładkowy jest tylko do CD70 :|
 
 
kicaj 
Zafiromaniak

Auto: Zafira B
Imię: kicaj
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Sty 2009
Skąd: byl HH jest B
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 14:30   

w CD30 tez mozna bylo miec
i test mode dziala - sam sprawdzalem
_________________


http://www.adac.de/infote...px?KFZID=210009
 
 
franki 
Mieszkaniec


Auto: Zafira C 1.4 Turbo 120 KM
Imię: Michał
Model: ZC
Typ silnika: 1.4 turbo
Dołączył: 17 Sty 2010
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 07:49   

Rzeczywiście działa. Za krótko trzymałem Settings. W mojej Astrze H wystarczyło krócej..
_________________
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport
 
 
lapm 
Mieszkaniec
Marek


Auto: Zafira b 1.9DTH
Dołączył: 27 Gru 2009
Skąd: Małopolska
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 09:27   

Marki napisał/a:
Stopień nasycenia DPF-a tylko przez podłączenie kompa.


A powinien byc na pierwszej stronie w testmod ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group